Kosteusanalysaattori

Etsitkö laboratorioosi nopeaa ja luotettavaa laitetta, jolla voit määrittää tarkasti ja helposti materiaalien kosteus- ja kuiva-ainepitoisuuksia? Expondon verkkokaupasta löydät laadukkaat kosteusanalysaattorit, jotka sopivat mainiosti esimerkiksi elintarvikealan tarkkaan testaus- ja kehitystyöhön. Ammattilaiskäyttöön suunniteltujen ravintola- ja verstaslaitteiden lisäksi löydätkin meiltä monia laboratorioihin ja tutkimuskäyttöön kehitettyjä laitteita, kuten tyhjiökuivaukseen tarkoitettuja kaappeja ja erittäin tarkkoja hienovaakoja. Tutustu siis laajaan valikoimaamme ja tilaa laadukas kosteusanalysaattori sekä muut tarvitsemasi laitteet edullisesti expondolta!

Laadukas kosteusanalysaattori expondolta

Expondon verkkokaupasta löytyvät kosteusanalysaattorit tarjoavat nopean ja luotettavan tavan määrittää helposti ja tarkasti materiaalien kosteus- ja kuiva-ainepitoisuuksia. Näytteen kosteudella ei tarkoiteta vain vettä, vaan kaikkia nestemäisiä aineita, jotka haihtuvat lämmön vaikutuksesta ja vaikuttavat näin materiaalinäytteiden painoon. Materiaalin kosteus voikin veden lisäksi olla esimerkiksi alkoholia, öljyä, rasvaa tai aromaattisia aineita. On olemassa erilaisia menetelmiä kosteuden määrittämiseen. Kosteusanalysaattori määrittää kosteuspitoisuuden termogravimetrisesti. Näyte punnitaan ja sitä lämmitetään halogeenilampulla infrapuna-alueella. Painon pudotusta kontrolloidaan jatkuvasti ja tietyn kriteeriarvon saavutus päättää kuivauksen. Alku- ja loppupainon erotuksesta analysaattori laskee kosteusmäärän automaattisesti. Kosteusanalysaattorien kuivausohjelmat vastaavat kuivausprosessien automatiikasta, joten laitteiden käyttö on hyvin yksinkertaista ja itseohjautuvaa.

Verkkokaupastamme löydät esimerkiksi erittäin laadukkaat KERNin kosteusanalysaattorit edulliseen hintaan. Graafisella näytöllä varustettu malli tarjoaa muistin 10 kuivausohjelmalle sekä 100 suoritetulle kuivausprosessille. Laitteen 400 W halogeenilamppu lämmittää näytteen tehokkaasti. Lisäksi toimitukseen kuuluu 10 testilautasta ja sekä sovelluskäsikirja, jossa on runsaasti esimerkkejä laitteen käytöstä esimerkiksi erilaisia elintarvikkeita analysoitaessa. KERN valmistaakin vaakoja yli 160 vuoden kokemuksella, mikä näkyy tarkkojen mittaustulosten lisäksi myös laitteiden helppokäyttöisyydessä. KERNin laitteiden lisäksi löydät meiltä myös laadukkaita Steinberg Systemsin vaakoja esimerkiksi kappalemäärien laskentaan. Samaa edullista hinta-laatusuhdettamme edustavat myös kätevät Ulsonixin ultraäänipuhdistukseen tarkoitetut laitteet.

Kuivausprosessi ja sen toimintaperiaatteet

Termogravimetrisesti toimivien kosteusanalysaattoreiden perustoimintaperiaatteet ovat hyvin yksinkertaiset. Oikeiden kuivausparametrien löytäminen vaatii kuitenkin testausta. Kuivausprosessin aikana näyte absorboi halogeenilampun infrapunasäteilyä. Säteily imeytyy suurimmaksi osaksi näytteeseen ja muuttuu vasta siellä lämpöenergiaksi, minkä vuoksi näyte kuumenee hyvin nopeasti. Pieni osa säteilystä heijastuu näytteestä takaisin tai menee sen läpi. Heijastuvan säteilyn määrä riippuu ennen kaikkea siitä, onko näyte vaalea vai tumma. Tämän vuoksi tummille näytteille kannattaakin valita hieman matalampi kuivauslämpötila kuin vaaleille.

Se, miten tasaisesti näyte lämpenee, riippuu materiaalin lämmönjohtokyvystä. Jotta näyte lämpenee nopeasti ja tasaisesti, on se aseteltava näyteastialle tasaisesti ja ohuelti. Mittaustuloksen laatu riippuukin siitä, kuinka tasaisesti näyte on näyteastiassa ja kuinka mittausparametrit, eli näytteen koko, kuivauslämpötila, ohjelman lopetuskriteeri ja kuivausaika, on valittu. Yleisesti kuitenkin pätee: mitä heterogeenisempi näyte on, sitä suurempi määrä sitä tarvitaan, jotta saadaan toistettavissa olevia tuloksia. Käytännössä näytteen suuruus kosteusanalysaattorissa on noin 5–15 g, korkeudeltaan 2–5 mm. Optimaalinen kuivauslämpötila ja –aika riippuu puolestaan näytteen laadusta ja koosta, ja on määritettävissä kokeilujen kautta.

Tutustu siis jo tänään valikoimaamme ja tilaa laadukas kosteusanalysaattori kätevästi verkkokaupastamme kotiinkuljetuksella! Mikäli sinulla on kysyttävää tilaukseen tai tuotteisiin liittyen, ota yhteyttä suomenkieliseen asiakaspalveluumme.