Matalalämpöuuni

Etsitkö kustannustehokasta uuniratkaisua, jolla voit esimerkiksi hauduttaa lihoja mureiksi yön aikana? Expondon verkkokaupasta löydät laadukkaat matalalämpöuunit, joiden monipuolisten toimintojen ja ominaisuuksien ansiosta ruoka kypsyy maukkaaksi aivan itsekseen. Kun ruoka saa hautua rauhassa matalassa lämpötilassa, pysyvät myös tuotteiden paino- ja vitamiinihävikit minimissään. Matalan lämpötilan uunien lisäksi kannattaa tutustua myös muihin ravintolalaitteisiimme, kuten kombiuuneihin, joissa on sekä höyry- että kiertoilmatoiminto. Olipa tarkoituksenasi valmistaa gourmet-aterioita ravintolassa tai maukkaita ruokia muussa suurkeittiössä, löydät juuri tarpeitasi vastaavan uunin expondon laajasta valikoimasta.

Kustannustehokkaat matalalämpöuunit

Matalalämpötilakypsennys on ruoanvalmistusmenetelmä, jossa ruoka kypsennetään juuri siinä lämpötilassa, jonka sen halutaan saavuttavan. Matalalämpökypsennystä voidaan hyödyntää esimerkiksi yön yli hauduttamiseen. Menetelmän avulla myös halvemmista ruhon osista saadaan laadukkaita ylikypsiä tuotteita, mikä ei muilla ruoanvalmistusmenetelmillä onnistuisikaan. Esimerkiksi lapa, rinta ja kyljet voidaan kypsentää mehukkaaksi medium miinukseksi matalalämpöuunissa.

Expondon verkkokaupassa myytävissä matalan lämpötilan uuneissa yhdistyy ruoan kypsyttäminen ja lämpimänäpito. Matalalämpöuuni mahdollistaa ruoan hellävaraisen valmistuksen lämmöllä, joka tulee tasaisesti kaikilta puolilta. Esimerkiksi Bartscherin matalalämpöuuni on helposti puhtaana pidettävää ja puhdistettavaa, ruostumatonta terästä. Kypsennystilassa on myös pyöristetyt kulmat, joten uuni on helppo pitää hygieenisenä. Uunin lämpötila-alue 30–110 °C mahdollistaa uunin monipuolisen käytön. Uunien käyttö on yksinkertaista muutamien perustoimintojen, kuten COOK- ja HOLD- toiminnon avulla. Matalalämpöuuni on kannattava sijoitus, sillä se vähentää valmistuvan ruoan seurantaan kuluvaa aikaa, koska tuote ei kuivu tai ylikypsy. Uuni myös takaa ruokien korkealaatuisen säilytyksen ilman, että ruokien laatu tai maku kärsivät. Tämä vähentää suurkeittiön kiirettä ja auttaa ruuhkahuippujen aikana. Matalalämpöuunien lisäksi löydät valikoimastamme myös monia muita laadukkaita laitteita ammattimaiseen ruoanvalmistukseen, kuten kiertoilmalla toimivia uuneja tai kaasukäyttöisiä liesiä.

Matalalämpötilakypsennyksen ylivoimaiset edut

Matalalämpöuuni mahdollistaa ylivoimaisesti parhaan ruoanvalmistusprosessin ja lopputuloksen, kun tarkastellaan lihan makua ja mureutta. Lisäksi liha kutistuu vähemmän kypsennyksen aikana, mikä tarkoittaa selvää säästöä ravintoloitsijalle. Uunissa voit kypsentää myös pihvejä ja vihanneksia. Lisäksi se on hyvä apuri myös juustokakkujen paistamisessa ja leivän kohottamisessa.

Matalassa lämpötilassa voidaan valmistaa paljon pehmeämpiä lihatuotteita kuin muilla kypsennysmenetelmillä. Medium minus -lämpötilan avulla kovat sidekudokset saadaan liukenemaan, kun lihaa haudutetaan riittävän kauan. Kypsennyksessä tärkeää on kuitenkin tarkka ja täsmällinen lämpötilan hallintalaite. Kypsennys tapahtuu yleensä vesihauteessa tai muussa mausteliemessä. Lihan entsyymit ovat aktiivisimmillaan juuri ennen kuin ne denaturoituvat 49–54,4 C° lämpötilassa. Matalalämpöuuni mahdollistaa lihan sisälämpötilan pysymisen tällä alueella pidempään kuin perinteiset ruoanvalmistusmenetelmät, joten lihasta tulee paljon pehmeämpää kuin normaalisti. Matalalämpöuunissa saadaan siis myös pienistä lihanpaloista mureita kuivumatta. Matalassa lämpötilassa ruoat eivät kuitenkaan ruskistu tai rapeudu kuten korkeissa lämpötiloissa valmistettaessa. Mikäli haluat tuotteeseen paistopinnan, voit pyöräyttää sen nopeasti kuumalla grillillä joko ennen matalalämpökypsennystä tai juuri ennen tarjoilua.

Matalalämpöuunit vähentävät sekä hukkaan menevän ruoan määrää että ruoan valmistukseen käytettyä työaikaa. Siksi uuni onkin kannattava sijoitus, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin. Tilaa tarpeitasi vastaava matalalämpöuuni ja muut laitteet kätevästi kotiinkuljetuksella expondon verkkokaupasta!