Väkipyörä

Väkipyörä on mekaaninen laite, joka kaksinkertaistaa vinssin nostovoiman. Raskaiden kappaleiden siirtäminen ja nostaminen helpottuu, kun tarvittavaa voima on puolet pienempi. Akselin varassa pyörivän kiekon kehän urassa kulkee köysi, jonka paksuus vaihtelee enimmäiskantokyvyn mukaan. Expondon valikoimasta löydät eri painoluokille suunniteltuja väkipyöriä. Voit valita tarpeesi mukaan 2 000, 4 000 tai 10 000 kg enimmäiskantokyvyllä varustetun tuotteen. Vankat teräsosat ovat sinkittyjä ja kestäviä. Huolellinen valmistus ja korkealaatuiset materiaalit takaavat laitteen luotettavuuden ja pitkän käyttöiän. Väkipyörä kelaa vaijeria tarkasti ja vaivattomasti, joten kuluminen on vähäistä.

Väkipyörän käyttö raskaiden kuormien siirtämiseen

Nostovinssien tehon tuplaaminen onnistuu kätevästi yksinkertaisella ja luotettavalla mekaniikalla. Expondon verkkokaupasta löytyvät väkipyörät on kehitetty erityisesti käytettäväksi MSW-vinssien kanssa. MSW Motor Technics tarjoaa edullisia ja tehokkaita vinssejä lähes kaikkiin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi nostureissa voit sovittaa tehon vastaamaan nostettavan kappaleen painoa tai purjeveneissä helpottaa painavien purjeiden ja muiden osien käsittelyä. Erityisesti kovassa tuulessa ja merenkäynnissä isot purjeet ovat raskaita, joten väkipyörä on oiva apuväline tarvittavan voiman puolittamiseksi.

Väkipyörä on ihmisvoimin käytettävä mekaaninen laite, joka on myös korvattavissa konevoimalla toimivalla vinssillä. Mutta kun käytät mekaanista väkipyörää, et tarvitse ulkopuolista voimanlähdettä. Voit joko käyttää pienempää voimaa saman painoisten kuormien siirtelyyn tai tuplata siirrettävän kuorman painon. Työskentely on näin nopeampaa ja kevyempää tarpeestasi riippuen. Työturvallisuus on tehtailla ja yleisesti teollisuudessa kaiken a ja o, joten vinssi lisälaitteineen on erinomainen valinta työolosuhteiden edistämiseksi. Tuottavuus paranee, kun teollisuudessa voidaan siirrellä isompia kuormia kerralla. Näin purat tai lastaat kuorman puolet lyhyemmässä ajassa ja varmistat, että tuotanto pysyy tehokkaana. Teollisuudessa näppärä apuri on myös siirtovaunu, jonka voit tilata samalla kerralla expondon verkkokaupasta.

Väkipyörä on erinomainen työväline muun muassa näistä syistä:

  • Enimmäiskantokyky jopa 10 tonnia
  • Helppo vaijerin pujotus
  • Kestävä ja pitkäaikainen rakenne tarkkaan valittujen materiaalien johdosta
  • Vaivaton kelaaminen

Expondo toimittaa vain tarkkaan valittuja, laadukkaita työvälineitä teollisuuteen ja ammattikäyttöön. Voit luottaa, että laatu on ensiluokkaista ja asiakaspalvelu joustavaa. Investoinnit pitkäikäisiin laitteisiin helpottuvat, kun voit olla varma, että toimittaja on luotettava ja takuuaika on riittävän pitkä. MSW ja expondo ovat varma valinta paitsi väkipyörien myös esimerkiksi sähkötaljojen hankintaan.

Lujat materiaalit takaavat pitkäikäisyyden

Työpajoilla, tehtailla ja teollisuudessa laitteiden tulee kestää raskaita kuormia, sään vaihteluita, likaa, kosteutta ja jatkuvaa kulutusta. Materiaalien on näin oltava ensiluokkaisen lujia ja kestäviä. Väkipyörän metalliosien sinkitys suojaa laitetta haitallisilta ympäristövaikutuksilta. Pistolukkovarmistimella varustettu koukku on lujatekoinen ja näppärä käyttää. Köysi tai vaijeri rullaa sujuvasti pyörän läpi, joten köysi ei kulu liiallisesti. Vaijerin käyttöikä ei välttämättä ole yhtä pitkä kuin itse metalliosan, mutta koska pyörä on suunniteltu erittäin huolellisesti pienintä yksityiskohtaa myöden, ei sen mekaniikka pääse kuluttamaan köyttä tavanomaista enempää. Köyden valintaan kannattaa kuitenkin myös kiinnittää erityistä huomiota, jotta voit luottaa raskaiden kuormien turvalliseen siirtämiseen. Eri tehokkuuksilla varustetut väkipyörät tarvitsevat eri vahvuiset köydet. Ohuin köysi 2 000 kg kantokyvyllä varustettuun laitteeseen on 5 mm, ja puolestaan lujatekoisimman pyörän kanssa käytettävän köyden paksuus on 12 millimetriä. Verstaille, korjaamoille, sekä teollisuus- ja logistiikkakäyttöön soveltuu erinomaisesti myös verkkokaupastamme löytyvät ketjutaljat.

Expondo tarjoaa parhaan hinnan takuun ja toimitukset Suomeen ilman toimituskuluja. Olemme kumppanisi teollisuuden ja ammattilaisten työvälineiden hankinnassa. Tarjoamme esimerkiksi autoteollisuuteen erityisesti suunniteltuja nostureita ja muita laitteita. Tutustuthan laajaan valikoimaamme, josta löydät monipuolisesti laitteita jokaiseen tarpeeseen. Tuotteillamme on kattava kolmen vuoden takuu, joten voit luottaa tuotteiden laatuun ja kestävyyteen.