Kotelon sivussa oleva analoginen lämpömittari näyttää lämpötilan savustimen sisällä koko savustusprosessin ajan. Savustuskaapin lämpötila-alue on 0 - 150 °C. Lämpömittarin avulla voit seurata kypsennysprosessia sen koko keston ajan ja säätää lämpötilaa tarvittaessa. Savustin sopii hyvin sekä kylmäsavustamiseen (n. 25 °C:een asti) että lämminsavustamiseen (25 - 85 °C). Näin voit savustaa ja kypsentää luotettavasti esim. kalaa, riistaa, ribsejä ym. Aivan yhtä kätevästi annat sillä savuaromeja juustolle tai tofulle. Savustimen minimilämpötila riippuu aina ympäristön lämpötilasta. Lämpötila ilmoitetaan Celsius-asteissa. Suosituksemme: anna kalan kuivua hyvin ennen savustamista. Tämä on ainoa tapa antaa savustetulle tuotteelle tyypillinen kullanruskea väri.
Mukana tulevien lisävarusteiden ansiosta kalaa, juustoa ja lihaa voi savustaa sekä pysty- että vaakasuunnassa. Voit ripustaa ruuan koukkuihin pystysuuntaista savustusta varten. Toimitukseen sisältyy 20 tähän sopivaa koukkua. Savustimen mukana saat 6 ritilää, joille voit asettaa herkät ja pienet ainesosat savustumaan vaakasuunnassa. Ritilöiden välinen vähimmäisetäisyys on 15 cm.
Savustuksessa syntyvä tuhka laskeutuu tulipesän alapuolella sijaitsevaan tuhka-astiaan. Valuva rasva keräytyy rasva-astiaan, josta se voidaan helposti hävittää. Turvallisen savustusprosessin ja helppohoitoisuuden varmistamiseksi savustuspönttö on valmistettu kestävästä ruostumattomasta teräksestä. Materiaali on korroosion- ja kuumuudenkestävä sekä helposti puhdistettava. Savustimen ovi suljetaan metallikiinnikkeillä. Täten se pysyy tiiviisti kiinni koko savustuksen ajan.
Olipa kyseessä sitten possun sisäfilee vahvalla savuaromilla tai lohi hienolla yrttiaromilla – Royal Cateringin savustin ei aseta rajoja kulinaariselle mielikuvituksellesi. Kokeilun iloa savustukseen!