Paristojen kierrätys

Paristojen kierrätys

Ohjeita käytettyjen paristojen hävittämisestä:

Seuraava ohjeistus on niitä varten, jotka käyttävät paristoja tai tuotteita, joissa on sisään rakennetut paristot ja jotka eivät jälleenmyy tuotteita (ns. loppukäyttäjät):

 

1. Käytettyjen paristojen maksuton palauttaminen

Paristoja ei saa hävittää talousjätteen mukana. Sinulla on lainmukainen velvollisuus hävittää paristot asianmukaisella tavalla. Voit viedä ne kunnalliseen keräyspisteeseen tai toimittaa ne kauppaan. Myös meillä jälleenmyyjinä on velvollisuus vastaanottaa käytetyt paristot. Velvollisuus koskee kuitenkin vain sellaisia käytettyjä paristoja, jotka kuuluvat tai kuuluivat valikoimaamme myös uusina. Tällaiset paristot voit lähettää meille. Asiakkaan on maksettava postitus.

Osoite on:

expondo GmbH
Köpenicker Str. 54
10179 Berlin

 

2. Paristosymbolin merkitys

Paristot on merkitty yliruksatulla roskalaatikolla (kts. alhaalla). Symboli tarkoittaa, ettei paristoja saa hävittää talousjätteen mukana. Niissä paristoissa, joissa on yli 0,0005 massaprosenttia elohopeaa, yli 0,002 massaprosenttia kadmiumia tai yli 0,004 massaprosenttia lyijyä, on roskalaatikkosymbolin alla kulloinkin käytetyn haitallisen aineen kemiallinen merkki. "Cd" tarkoittaa kadmiumia, "Pb" lyijyä ja "Hg" elohopeaa.