Trustpilot

Ruokinta-automaatit

Ruokinta-automaatti tekee eläintenhoidosta helppoa!

Ruokinta-automaatteja on saatavana monenlaisille eläimille. Kotona ne ovat erittäin suosittuja kissojen ja koirien omistajien keskuudessa, sillä ne pitävät huolen lemmikkien ruokinnasta myös ollessasi töissä. Myös hevosille ja lampaille on olemassa syöttölaitteita, jotka helpottavat eläinten ruokintaa. Automaattinen ruokintalaite on erittäin suosittu apuväline maatiloilla, kanaloissa ja eläintenhoidossa. Erityisesti kanoja varten on olemassa erilaisia malleja, joilla voit ruokkia siipikarjaasi lajinmukaisesti ja tehokkaasti.

Mitkä ovat kanojen ruokinta-automaatin edut?

On monia helppoja tapoja ruokkia kanoja. Voit tarjota siipikarjallesi ruokaa kaukalossa tai ripotella rehua lattialle tiettyinä aikoina. Automaattisen syöttölaitteen avulla ruokinta on kuitenkin paljon tehokkaampaa ja hygieenisempää. Se säätelee rehun määrää, pitää sen saatavilla pidempään ja suojaa sitä samalla ympäristön vaikutuksilta.

· Aina saatavilla: Automaattiset syöttölaitteet varastoivat ruokaa ja syöttävät sitä eläimille vähitellen. Kun täytät automaatin, sinun ei enää tarvitse huolehtia kanojen ruokinnasta jatkuvasti. Kun tiedät, että siipikarjasi voi hyvin, voit rauhallisin mielin hoitaa muita tilasi asioita.

· Älykäs ruokinta: Rehu on kanojen saatavilla vain rajoitetusti, ja perusmalleja on kaksi. Joko ruoka liukuu ulos ruoka-annostelijasta, mikä pitää ruokintakulhon aina sopivan täynnä, tai pääsy rehuun on mahdollista vain astinlaudan avulla. Rehu on täällä tavalla paremmin suojattu, mutta menetelmä vaatii kanalta hieman harjoittelua.

· Siisti: Automaattisyöttimessä rehu ei likaannu. Säiliöt on suunniteltu siten, ettei niihin tai kulhoon pääse tippumaan mitään sinne kuulumatonta. Hyvä ruokinta-automaatti suojaa rehua myös sateelta, jolloin se pysyy aina kuivana, eikä pääse pilaantumaan. Käyttämällä automaattista ruokintaa estät myös kanoja tallaamasta rehua tai levittämästä sitä ympäri kanalaa. Tämä edistää kanalan hygieniaa ja pienentää hävikkiä.

· Suojattu: kananrehu ei kiinnosta vain kanoja. Se houkuttelee myös rottia ja luonnonvaraisia lintuja, jotka eivät taatusti kieltäydy ylimääräisestä ateriasta. Varsinkin astinlaudalla varustettu versio ei anna tunkeilijoille mahdollisuutta päästä ruokaan käsiksi, jolloin se päätyy vain kanojesi suuhun.

Kuinka paljon rehua kanoille?

Oikeaa syöttölaitetta valittaessa säiliön koko on ratkaiseva valintaperuste. Parhaimmillaan ruokavarastojen pitäisi riittää muutamaksi päiväksi. Kuinka paljon rehua sitten tarvitset kanoillesi? Yksi kana syö yleensä noin 125 g rehua päivässä. Rehuntarve riippuu kuitenkin myös kanan koosta, ja se voi poiketa tästä ohjearvosta ylös- tai alaspäin. Kymmenen kanan kanssa tarvitset siis yhteensä 1,25 kg rehua päivässä. Jos ruokintalaitteeseen mahtuu 5 kg rehua, siitä riittää tässä tapauksessa ruokaa neljäksi päiväksi.

Kuten sanottua, tämä on kuitenkin vain ohjenuora. Yleensä hieman liian suuri ruokinta-automaatti on parempi valinta kuin liian pieni malli. Muista varmistaa, että täytät ruokinta-automaatin mahdollisimman kuivalla rehulla, kuten jyvillä, jauhoilla tai täysrehulla. Automaattinen syöttölaite sopii kuitenkin hyvin myös pellettiruokintaan. Tärkeintä on, että rehu liukuu laitteessa esteettä, jolloin sitä ei tarvitse täyttää jatkuvasti.

Mikä on paras ruokinta-automaatti?

Ruoka-automaatteja on periaatteessa olemassa kahdenlaisia malleja. Ensimmäisessä käytetään ominaisuuksia, jotka annostelevat ruokaa vähitellen. Tällainen ruokintalaite sopii hyvin pidempiin ruokintajaksoihin, koska se on varustettu suurella säiliöllä. Rakenne suojaa säiliötä hyvin sateelta ja tuulelta, mutta villieläimiä vastaan siitä ei oikeastaan ole apua.

Jos taas kutsumattomien vieraiden pitäminen loitolla on tärkeää, kannattaa sinun valita astinlaudalla varustettu syöttöautomaatti. Tällaisilla automaattisilla syöttöautomaateilla säiliö sulkeutuu tiiviisti. Vasta kun yksi tai useampi kana nousee laudalle, säiliö avautuu ja kanasi pääsevät syömään. Jos valitset tämän version, kiinnitä huomiota kannen avaamiseen vaadittavaan vähimmäispainoon. Jos kanasi ovat hyvin pieniä, niiden paino ei nimittäin välttämättä riitä säiliön avaamiseen. Kana myös tarvitsee aikaa totutella tällaiseen mekanismiin, ja jos useamman kanan on toimittava yhdessä kannen avaamiseksi, käy tehtävä liian vaikeaksi.

Ruokinta-automaatit kanalatuotteiden ammattilaisilta

Wiesenfieldin tuotteilla expondo tarjoaa sinulle maataloustarvikkeiden alalla toimivaksi todistetun tuotemerkin, jonka valikoimasta löydät ammattimaiset tuotteet kanalaan kuin kanalaan. Rehuautomaatti kuuluu aitaverkkojen, munintapesien ja kynintäkoneiden lailla Wiesenfieldin laadukkaaseen valikoimaan eläintenhoitotuotteita. Oletko muuten harkinnut kananrehun valmistusta itse? Tutustu sitten tehokkaisiin pellettikoneisiin sopivilla matriiseilla tarjotaksesi kanoillesi parasta mahdollista rehua herkullisten pellettien muodossa.