Trustpilot

Hautomakone

Moderni hautomakone on sekä ammattilaisten että harrastajien ehdoton valinta erilaisten munien hautomiseen. Tällainen hautomo sopii hyvin käyttöön niin siipikarjatiloilla, kesäkanaloissa kuin myös laboratorioissa. Oli kyseessä sitten kanan-, ankan-, hanhen- tai muiden lintujen munat, automaattinen hautomakone tarjoaa parhaat mahdolliset haudontaolosuhteet ja ihanteelliset lopputulokset. Tästä kategoriasta löydät varmasti juuri sinun tarpeisiisi sopivan hautomakoneen.

Miten hautomakone toimii?

Onnistunut hautominen vaatii tarkat, munille suotuisat olosuhteet. Kanalan pitäjän tuleekin ottaa huomioon monet seikat, kuten haudontalämpötila, kosteus ja kuinka usein munia tulisi käännellä. Paras hautomakone jäljittelee tarkasti luonnollista hautomisprosessia, jolloin haudonta onnistuu hyvin ja munat kuoriutuvat ajallaan. Tämä kaikki onnistuu moderneilla hautomoilla, jotka ylläpitävät oikeita olosuhteita koko hautomisprosessin ajan. Aseta vain haluamasi munat hautomakoneeseen, ja kone pitää huolen oikeista lämpötila-, kosteus-, ja kääntöaika-asetuksista. Näin hautomisprosessi tapahtuu mahdollisimman luonnonmukaisesti. Hautomot tarjoavat monia yksilöllisiä säätömahdollisuuksia, joten voit hautoa niissä niin hanhien, viiriäisten, ankkojen kuin kanojenkin munia. Korkealaatuisessa hautomossa koko haudontaprosessi tapahtuu täysin automaattisesti.

Mitkä ovat hautomakoneen edut?

  • Erilaisten siipikarjamunien täysin automaattinen haudonta ✓
  • Yksilölliset säätömahdollisuudet ihanteellisiin haudontaolosuhteisiin ✓
  • Korkealaatuisiin malleihin sisältyy myös munankääntäjä ✓

Hyvä hautomakone ei kuluta liikaa sähköä käytössä. Voit asettaa haluamasi haudontaprosessin asetukset laitteen ohjauspaneelin kautta. Sekä ammattilaiset että harrastajat voivat tarkistaa valitut säädöt helposti laitteen selkeältä näytöltä.

Automaattinen hautomakone – mikä on oikea malli minulle?

Onko haaveissasi kesäkanalan perustaminen? Siinä tapauksessa tarpeisiisi sopii hyvin pieni hautomakone. Yksityiskäyttöön tarkoitettu pieni hautomakone on useimmiten sopiva 7–10 munalle. Nämä laitteet ovat rakenteeltaan hieman yksinkertaisempia kuin suuremmat hautomot, eikä niissä ole automaattista munienkääntäjää. Pientä hautomoa käyttäessäsi sinun onkin huolehdittava munien kääntämisestä itse. Suurempi inkubaattori puolestaan sopii käytettäväksi ammattimaisessa jalostustoiminnassa tai laboratorioissa. Mallista riippuen tällaiseen inkubaattoriin mahtuu jopa 48–96 munaa, jotka myös kuoriutuvat samanaikaisesti. Monet näistä suurista laitteista ovat täysautomaattisia ja kääntävät munia itsenäisesti asettamiesi kääntämisaikojen mukaan. Suuri ja automaattinen munan hautomakone on tärkeä työväline monissa laboratorioissa silloin, kun haudontaprosessin täytyy tapahtua itsenäisesti. Tällaiset suuret koneet löydät laboratoriotarvikkeiden valikoimastamme.

Sekä pienet että suuret hautomakoneet tarjoavat usein lisävarusteena myös munien läpivalaisulampun. Tämän lampun avulla voit säännöllisesti tarkastella munien kehittymistä ja saada selville, kuinka pitkälle munat ovat kehittyneet. Laadukas munan hautomakone sisältää myös lämmityselementin, joka tuottaa oikean hautomislämpötilan kaikenlaisille munille. Lämmityselementit myös ylläpitävät tasaista lämpötilaa pienellä virrankulutuksella. Kuulostaako hautomakone sopivalta lisävarusteelta sinun kananhoitovälineisiisi? Löydät siinä tapauksessa varmasti sopivan mallin tästä kategoriasta.