Trustpilot

Savustin

Savustus on yksi maailman vanhimmista ruoanvalmistusmuodoista, jota käytetään lisäksi ruoka-aineiden säilömiseen. Myös Suomessa savustus on erityisesti maaseudulla ollut kautta aikojen yksi rakastetuimpia ruokailuperinteitä, etenkin kalan ja riistan savustaminen. Ehkä etsit parhaillaan ravintolaasi savustinta, joka täyttäisi ammattiatason standardit? Uudet Royal Cateringin sähköiset savustimet expondolta ovat tehty nimenomaan savustuksen ammattimaiseeen käyttöön. Niillä luonnistuvat kylmäsavustus, lämminsavustus ja kuumasavustus. Expondolta löydät varmasti sopivan tuotteen loihtimaan perinteikkäitä savuruokia.

Ammattimainen savustin

Suurimmalla osalla meistä on kokemuksia savustetusta ruoasta. Sen valmistus on tosin aina vaatinut pitkää kärsivällisyyttä, silllä savustus saattaa usein viedä tunteja ennen kuin ruoka on valmis tarjoiltavaksi. Savustettujen ruokien erityinen ja tunnistettava aromi on peräisin palavista puulastuista, jotka palavat hiljalleen luoden savupeitteen ruokien ympärille. Täten ruoka kypsyy hiljalleen muuttaen sitkeimmätkin lihat mureiksi. Sähkösavustin päästää tavallista savustuspönttöä huomattavasti vähemmän savua ja sillä voikin savustaa käytännössä mitä vain ja nopeammin. Valitettavasti monet sähkösavustimet eivät kuitenkaan ole tarpeeksi tilavia valmistamaan kovin suurta määrää ruokaa ja niiden teho ei yksinkertaisesti riitä ravintola-ammattilaisten tarpeisiin. Royal Cateringin savustimella voit kuitenkin loihtia täyteläisen savuaromiset ruoat ravintoalan yrityksellesi. Savustusprosessi sujuu huomattavasti ripeämmin ja myytin savustuksen monimutkaisuudesta voi saman tien unohtaa. Laite sallii tarkan lämpötilan säätelyn, mikä puolestaan mahdollistaa eri savustusmuotojen käyttämisen. Voit valita ruoallesi kylmäsavustuksen (20-30°C), lämminsavustuksen (52-80°C) tai kuumasavustuksen (yli 82°C). Kaikkien eri savustustekniikoiden avulla valmistat aidon aromikkaat ruoat.


Savustin sopii täydellisesti ruokien kuten lihan, makkaran, kinkun, kalan ja juuston savustukseen. Voit esimerkiksi kylmäsavustaa lohta ja kuumasavustaa mureaa lihaa, kuten makkaraa ja kinkkua. Lihan käsittelyä varten suosittelemme monipuolista sähköllä toimivaa lihamyllyä, jonka avulla voit käsitellä vaativammatkin lihapalat nopeasti ja helposti. Lihamyllystä saadun lihan muokkausta voi jatkaa lisäksi vielä makkarapuristimella. Savustaminen tekee mausta entistä aromikkaampaa ja täyteläisempää. Siksi expondon verkkokaupasta löytyvät savustimet sopivat erityisen hyvin ravintoloihin, majataloihin, hotelleihin, maatalousturismiin, maatiloille, sekä muualle, missä perinteikästä savustamista arvostetaan. Expondon savustin soveltuu myös kotikäyttöön.

Savustamisen helppous

Savustimen 70-147 litran säiliön ansiosta ruoan yhtäaikainen savustaminen onnistuu ongelmitta. Säiliössä on neljästä kahdeksaan välilevyä, joita voi halutessaan ottaa pois. Savustetun ruoan voi myös säilöä vakuumikoneella, jonka ansiosta ruoka pysyy syömäkelpoisena pidempään. Savustimen lämpötilaa pystyy säätämään 0-110 asteen välillä, myös kesken savustuksen. Yksi laitteemme eduista on ajastin, jonka voi asettaa hälyttämään aina 120 minuuttiin päästä. Voit siis olla huoleti, että ruoat eivät jää liian pitkäksi aikaa uuniin. Puulastut asetetaan niille tarkoitetulle putkilolle, joka puolestaan työnnetään kätevästi laitteen sivuseinästä sisään. Näin vältät savustimen oven avaamiseen, mikä lisää savustuksen turvallisuutta, eikä suurta savumäärää pääse karkaamaan. Savu kulkeutuu ulos laitteen päällä olevasta savupiipusta, jonka ventilaattorireiän avulla savun määrän sääteleminen on helppoa. Näin pystyt vaikuttamaan maun intensiiviisyyteen ja saavuttaamaan haluamasi lopputuloksen.


Royal Cateringin savustusuuni on tehokas lämmitin, jonka lämpöjärjestelmä pitää lämmön vakaana koko prosessin ajan. Lämpösulake estää laitetta ylikuumentumasta ja suojaa samalla vaurioitumiselta. Säiliön sisällä on rasvatarjotin ja -kulho, jotka keräävät savutettavasta ruoasta valuvan rasvan, jonka pystyy helposti hävittämään ja astioiden puhdistus onnistuu käden käänteessä. Lisäksi tarjotin myös suojaa lämppövastuksia tippuvalta rasvalta. Savustimesta löytyy luonnollisesti myös tuhka-astia, jonka tyhjennys käy hetkessä. Ilmatiivis ovi ja kaksi tukevaa lukkoa takaavat intensiivisen ja vahvan savustuksen. Vaikka kyseessä on tehokas lämmitin isolla säiliöllä, on isommankin laitteen kokonaispaino vain 30 kg ja sen liikuteltavuutta helpottavat sivuilta löytyvät kahvat. Laitteen jalat pitävät sen tukevasti paikoillaan savustusprosessin aikana. Laadukkaat ammattikäyttöön tarkoitetut savustimet sinulle tomittaa expondo. Nyt voit valmistaa herkullisia ruoka-annoksia, joihin kuuluu ripaus perinnettä ja annos hienovaraisuutta.