RCRO-1300 savustimella valmistat herkut itse, jolloin voit tarjota vieraillesi erityisen hyvän savustetun makuelämyksen. Tämän lisäksi savustetut elintarvikkeet säilyvät pidempään, savustamisen tappaessa sienet ja bakteerit.
Savustin tarjoaa 147 litran tilavuudellaan runsaasti tilaa tuoreelle kalalle, kuten myös makkara- ja lihavalmisteille. Ruuat voidaan ripustaa uunissa koukkuun tai asetella 8 tasolle. Tasojen välinen vähimmäisetäisyys on 9 cm. Savustamista varten kaappi on suljettava ja savustimen tulipesään on asetettava savun lähteenä toimiva puuhake.Tulipesä voidaan vaivattomasti asettaa savustimeen kaappia avaamatta. Tulipesän alapuolella on tuhka-astia, josta tuhka on helppo poistaa.
Haluttu lämpötila voidaan helposti asettaa lämpötilasäätimestä. Lämpötila jopa 135 °C sallii sekä lämmin että kuumasavustuksen. Savustusaika voidaan säätä ajastimesta, jolloin merkkiääni ilmoittaa savustusajan umpeutumisen. Maksimiaika ajastimelle on 120 minuuttia, jonka umpeutumisen jälkeen ajastin voidaan asettaa uudelleen savustusajan pidentämiseksi.
Savustimen sivussa on selkeä lämpömittari, joka näyttää lämpötilan sekä Celciusasteina että Fahrenheiteina. Täten voit kätevästi seurata savustuslämpötilaa ja säätää sitä tarvittaessa.
Rasva, joka muodostuu savustettaessa kerääntyy valumisastiaan, joka suojaa tulipesää ja savustinkaappia epäpuhtauksilta. Rasvamäärän ollessa suuri, juoksee se viemäriä pitkin valumisastian alapuolella olevaan astiaan, josta ylimääräinen rasva voidaan helposti hävittää.
Savustinkaappi on valmistettu hyvälaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. Materiaali on helppo puhdistaa ja se on erityisen kestävä, jolloin savustimen pinta säilyy kirkkaana. Sileä pinta erottuu edukseen hygieenisten ominaisuuksiensa vuoksi, jolloin savustin soveltuu erinomaisesti elintarvikkeiden valmistukseen.
Toimituksen sisältöön kuuluu savustinkaappi, savuputki, valumisastia, astia ylimääräiselle rasvalle, tuhka-astia, tulipesä, säädinyksikkö lämpötilalle ja ajastimelle, sekä 8 tasoa.