Tyhjiöpakkauskone imee 90 W:n tehollaan ilman ulos vakuumipusseista. Saumausmekanismi varmistaa, että pussi pysyy ehjänä, ja että ilma poistuu siitä kokonaan. Vakumointikone sulkee maksimissaan 30 cm leveät pussit. Kun tyhjiö on saavutettu, laite sulkee pussit turvallisesti 2-3 cm leveällä saumalla. Vakumointi pidentää elintarvikkeiden säilyvyyttä, sillä sienet ja bakteerit eivät voi lisääntyä pussien hapettomassa tilassa. Ruoan maku, rakenne ja väri säilyvät tuoreina jopa 8 kertaa pidempään kuin perinteisesti pakattuna. Pakastettuna voit säilyttää vakumoituja elintarvikkeita jopa useita kuukausia. Ilmatiiviisti pussitetut elintarvikkeet sopivat lisäksi sous-vide-täsmäkypsennykseen.
Toimitukseen sisältyy myös kätevä imuletku. Sen avulla voit vakumoida myös ilmatiiviitä astioita. Sopivien tyhjiötiivisteiden avulla voit pidentää esim. avattujen pulloviinien säilyvyyttä.
Käytä laitteen kuutta eri toimintoa normaaliin vakumointiin 55 kPa:n paineella. Vaihtoehtoisesti voit valita käyttöön hellävaraisemman 25 kPa:n paineen. Molempia asetuksia voidaan käyttää sekä kuiville että kosteille elintarvikkeille. Voit käyttää canister-toimintoa vakumoidaksesi ilmatiiviitä astioita 40 kPa:n paineella. Pulssitoiminnolla voit puolestaan suorittaa vakumoinnin manuaalisesti napin painalluksella.
Vakumointikoneen kotelo on valmistettu muovista, mikä tekee siitä erityisen kevyen. Lisäksi se on erittäin helppo puhdistaa. Vakuumipusseista mahdollisesti vuotavat nesteet valuvat siististi laitteen tippa-astiaan.