Trustpilot

Kastelujärjestelmät

Automaattinen kastelujärjestelmä

Kastelujärjestelmä kasvihuoneeseen tai puutarhaan auttaa sinua kastelemaan kasvisi pienellä vaivalla. Automaattikastelujärjestelmä koostuu useista komponenteista, jotka toimivat yhdessä varmistaakseen puutarhan optimaalisen kastelun. Yhä useammat viherpeukalot luottavat automaattisiin kastelujärjestelmiin, sillä ne säästävät sekä työtä että selvää rahaa.

Paljonko automaattinen kastelujärjestelmä maksaa?

Yksi puutarhakastelujärjestelmien houkuttelevimmista puolista on käyttökustannusten edullisuus. Automaattinen kastelujärjestelmä tarjoaa kasveillesi juuri sen määrän vettä, jonka ne tarvitsevat kasvaakseen terveinä. Kasteluautomaatti johtaa veden suoraan kasveille ja ehkäisee haihtumisesta ja vuotamisesta aiheutuvaa vesihävikkiä. Tämä seikka on erityisen kiinnostava, jos käytät kasviesi kasteluun tavallista talousvettä ja haluat säästää kastelukustannuksissa.

Hankkimalla puutarhan kasteluun vesiautomaatin, voit käyttää kasteluun myös vettä luonnonvesistöistä tai sadevesisäiliöistä. Tällaisella automaattisella kastelumenetelmällä vähennät vedenkäytön kustannuksiasi.

Kastelujärjestelmä maksaakin itsensä käytössä nopeasti takaisin. Vaikka sinun on ensin tehtävä joitakin investointeja, kastelujärjestelmä pienentää käyttökustannuksiasi pysyvästi.

Kuinka asennan puutarhan kastelujärjestelmän?

Yksinkertaiset puutarhakastelujärjestelmät koostuvat pikaliittimestä, jollaista käytetään myös tavallisen puutarhaletkun kanssa. Liittimeen voi yhdistää yhden tai useamman maan päälle asetettavan tihkuletkun. Näin voit kohdistaa kastelualueen juuri sinne, missä sitä eniten tarvitset. Kastelujärjestelmä ei sisällä ainoastaan letkuja, vaan myös kytkimiä, liittimiä ja kasteluautomaatin valmistajasta riippuen muita lisävarusteita.

Jos kaipaat puutarhanhoitoon tätäkin enemmän mukavuutta, ota käyttöön täysin automaattinen kastelujärjestelmä. Kukkien kasteluautomaatti sisältää lisävarusteena ajastimen, jonka avulla säädät kasteluajat juuri sinulle sopiviksi. Tällainen ns. lomakastelija pitää huolen kasvien vedensaannista kasvihuoneissa, nurmikoilla, kukkapenkeissä sekä kaikkialla muualla, missä kasvatat kasveja. Ota käyttöön ajastettu lomakastelija, ja voit ohjata veden syöttöä sekä vesijohtoverkkoliitännän että vesiautomaatin kautta.

Miten kastelen oikein?

Kasvihuoneen kastelujärjestelmä auttaa sinua kastelemaan kasvejasi tehokkaasti, mutta voit tukea niiden kasvua myös kasviravinteilla ja lannoitteilla. Tähän tarkoitukseen on saatavilla sekä nestemäisiä että rakeisia lannoitteita. Kastelun ja lannoittamisen lisäksi on tärkeää pitää huolta myös siitä, ettei kasvihuoneeseesi pääse kutsumattomia vieraita. Mitä nopeammin poistat rikkaruohot ja muut ei-toivotut kasvit, sitä pienemmällä vaivalla se onnistuu. Toisaalta monipuolinen kasvusto myös edistää kasvihuoneesi ekologisuutta ja maaperän ravinnerikkautta.

Miten kasvimaata hoidetaan?

Periaatteessa kasvimaan kastelujärjestelmä ei pohjimmiltaan juurikaan eroa esimerkiksi kasvihuoneen kastelujärjestelmästä. Monet vihannestyypit tarvitsevat kuitenkin eri määriä vettä kasvu-, kukinta- ja kypsymisvaiheessaan. Sinun tulisikin säätää kastelujärjestelmän vedensyöttö jokaiselle kasvuvaiheelle sopivaksi.

Automaattinen kukkien kastelu

Puutarhan kastelujärjestelmä sopii hyvin myös automaattiseen kukkien kasteluun. Yksilöllisiin tarpeisiisi räätälöity automaattinen kastelujärjestelmä varmistaa, että kukkivat kasvit saavat riittävästi vettä kaikissa kasvuvaiheissaan. Automaattinen kukkien kastelu pitää huolen siitä, että kukille elintärkeä vesi löytää tiensä kasvien juuristoon ja että tarpeeton vesihävikki on mahdollisimman vähäistä.

Kasvihuoneen automaattinen kastelu

Automaattiset kastelujärjestelmät sopivat hyvin niin ulko- kuin sisäkäyttöön. Pienissä kasvihuoneissa on usein rajoitetusti sisätilaa, jolloin kastelukannulla kastelu voi olla hankalaa. Asentamalla kasvihuoneeseen laadukkaan kastelujärjestelmän voit kastella ahtaatkin sisätilat automaattisesti.

Kastelujärjestelmä aurinkoenergialla

Kaipaatko kestävää ja taloudellista ratkaisua puutarhasi kasteluun? Tutustu silloin aurinkovoimalla toimiviin kastelujärjestelmiin. Tämän tyyppisessä kastelujärjestelmässä sinun ei tarvitse liittää vesipumppua verkkovirtaan, vaan virransaannista vastaavat järjestelmän aurinkopaneelit. Jos olet kiinnostunut tällaisista kastelujärjestelmistä, muista ottaa huomioon aurinkopaneelin vaatima tila.

Pihalampi – enemmän kuin pelkkä maiseman kaunistaja

Vaikka suurin osa pihalammista hankitaan esteettisistä syistä, voit löytää niistä myös muita, ekologisia käyttötarkoituksia. Oikein mitoitettu pihalampi voi toimia kastelujärjestelmäsi vesisäiliönä ja tarjota samalla myös turvapaikan monenlaisille kasvi- ja eläinlajeille. Terveen pihalammen ylläpitoon tarvitset kuitenkin ehdottomasti vesipumpun riittävällä kapasiteetilla. Pihalampipumppuja on saatavana sekä verkkovirtaliitännällä että aurinkopaneeleilla varustettuna.

Asianmukaiset apuvälineet puutarhan hoitoon

Laadukas sprinklerijärjestelmä ei ole ainoa apuväline, jolla pidät puutarhasi kukoistavana.

Puutarhatyökalut

Oikein valitut puutarhatyökalut eivät ainoastaan lyhennä merkittävästi puutarhatöihin kuluvaa aikaa. Niiden avulla koet onnistumisen tunteita nauttiessasi oman kasvimaasi antimista tai ihastellessasi näyttäviä kukkapenkkejäsi. Myös riittävän suuri kompostori, joka muuttaa puutarhajätteen arvokkaaksi humukseksi, on tärkeä apuväline jokaiseen puutarhaan.

Miten käsittelen puutarhajätteen oikein?

Oksasilppuri on oikea valinta silloin, kun sinun tarvitsee käsitellä kukista, pensasaidoista, puiden oksista ja pensaista syntynyttä puutarhajätettä. Sen avulla muutat vaikeasti hajoavan puutarhajätteen kompostointiin sopivaksi materiaaliksi, josta valmistat ravinnerikasta kompostimultaa.

Korkeapainepesuri

Puutarhassa työskentely voi olla toisinaan varsin likaista puuhaa. Tästä syystä työkalut on hyvä muistaa pestä käytön jälkeen. Perusteellinen puhdistus silloin tällöin tekee hyvää myös pihalaatoille ja terassilaudoille. Oikeat työkalut kaikenlaisiin pihapiirin puhdistustöihin ovat expondon korkeapainepesurit.

Puutarhatakalusteiden verkkovalikoimastamme löydät työkoneiden lisäksi myös mukavat puutarhakalusteet töiden jälkeen rentoutumiseen.