Trustpilot

Mitta-astia

Muovinen mitta-astia – välttämätön laboratoriossa, kotitalouksissa ja teollisuudessa

Muovisia mittakuppeja käytetään aina, kun nesteen määrä on määritettävä. Muovisten mitta-astioiden etu lasisiin mittakuppeihin verrattuna on niiden kestävyys. Muovinen mitta-astia ei vahingoitu edes pudotessaan korkealta. Muoviset 500 millilitran mitta-astiat kuuluvat jokaisen laboratorion perusvarustukseen aivan kuten muoviset 1 litran ja 2 litran mittakannut. Kun työskentelet magneettisekoittimien kanssa, muovista valmistetut mitta-astiat osoittavat etunsa herkkiin materiaaleihin, kuten lasiin verrattuna.

Monissa teollisuusyrityksissä, joissa käsitellään nesteitä, mitta-astiat ovat välttämättömiä työkaluja. Muovisilla mitta-astioilla voit mitata esimerkiksi maaleja ja liuottimia. Ne sopivat kuitenkin hyvin myös elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Jos esimerkiksi 1 litran muovinen mitta-astia hajoaa elintarviketuotannon aikana, ei ole vaaraa, että tuotteisiin pääsisi vaarallisia sirpaleita, jotka saattaisivat tehdä kokonaisia tuote-eriä käyttökelvottomiksi.

Muovisia mittakuppeja voidaan käyttää monella eri tavalla myös kotona. Ruoanlaittoon käytetään usein muovisia mitta-astioita, joiden tilavuus on 500 ml, ja muovisia mitta-astioita, joiden tilavuus on 1 litra. Muovisia 2 litran tai jopa suuremman tilavuuden mitta-astioita löytyy monista autokorjaamoista ja siirtolapuutarhoista, esimerkiksi nestemäisen lannoitteen sekoittamiseen.

Miksi muovinen mitta-astia?

Riippumatta siitä tilaatko muovisen mittakupin CDON:sta vai valitsetko toisen toimittajan, 500 ml:n ja muun kokoisten muovisten mittakuppien rakenne on aina samanlainen. Muoviset 1 litran mittakupit, 2 litran muoviset mittakupit sekä sitä suuremmat mallit ovat yleensä muodoltaan lieriömäisiä. Pienemmät muoviset mittakupit puolestaan ovat usein kartiomaisia, mikä takaa tarkat mittaustulokset myös pieniä nestemääriä mitatessa.

Muoviset mittakupit valmistetaan koostaan riippumatta mieluiten läpinäkyvistä materiaaleista, kuten värittömästä polypropeenista (PP). Läpinäkyvän materiaalin ansiosta mitta-asteikko voidaan kohokuvioida mittakupin ulkopintaan, jolloin se pysyy luettavissa pitkänkin käyttöiän jälkeen.

Polypropeenista valmistetuille muovisille mittakupeille on ominaista hyvä kestävyys happoja, emäksiä ja monenlaisia liuottimia vastaan. Lisäksi ne ovat lämmönkestäviä. Kaikki muoviset mittakupit, jotka löydät valikoimastamme osoitteessa expondo.fi, voidaan täyttää ongelmitta jopa 100 °C kuumilla nesteillä.

Mihin mitta-astiaa käytetään?

Laboratorioissa tarvitaan monenlaisia nestemääriä erilaisiin analyysiprosesseihin. Mittaskaala vaihtelee useista litroista muutamaan mikrolitraan. Erityisen pienten nestemäärien mittaamiseen oikea työkalu ei ole mittakannu, vaan mikropipetti . Jos taas tarvitset tietoa nesteessä olevasta suspendoituneesta aineesta, mikroskoopilla tehtävä tutkimus on oikea valinta. Jos muovinen mittakannu on asetettava kokeita varten tarkasti tiettyyn korkeuteen, on laboratorion nostoalusta laboratoriolaitteista arvokas apuväline.