Trustpilot

Imukuppinostin

Tarvitseeko sinun nostaa ja siirrellä ikkunalaseja, lasiovia tai raskasmetallilevyjä? Siinä tapauksessa tehokas imukuppinostin on ihanteellinen työväline tarpeisiisi. Imukuppinostimia käytetään erityisesti ikkunoiden ja terassien lasituksessa sekä metallipajoissa. Tällaisten nostimien synnyttämän alipaineen ansiosta ne kiinnittyvät nostettavaan kappaleeseen erityisen lujasti ja tukevasti. Tästä syystä ne tarjoavat reilusti käyttömukavuutta monenlaisten kappaleiden kuljetukseen.

Kuinka imukuppinostin toimii?

Imukuppinostimet on yleensä suunniteltu kiinnittymään sileille ja ei-huokoisille pinnoille sekä toimimaan kahvoina näiden materiaalien käsittelyssä. Aseta vain imukuppi nostettavan kappaleen pinnalle, vedä nostimen vipua ja imukuppikahva pysyy tukevasti paikallaan. Nostimen erityinen alipainemekanismi puristaa ilman välittömästi ulos imuosista ja muodostaa näin alipaineen imukupin ja nostettavan pinnan välille. Tämä alipaine varmistaa, että imukupit kiinnittyvät sileään pintaan erityisen lujasti. On kuitenkin tärkeää, että nostettavan materiaalin pinta on puhdas, kuiva, pölytön ja rasvaton. Laadukas lasinostin muodostaa imukupeillaan erityisen tehokkaan alipaineen, joka pitää sileistä pinnoista tiukasti kiinni myös kovan rasituksen alaisena. Tästä syystä voit siirtää raskaitakin kuormia ilman huolen häivää. Materiaalien mukavan kuljetuksen mahdollistamiseksi imukuppinostimissa on ergonomisesti muotoillut kahvat, jotka yhdistävät useita imukuppeja yhdeksi nostimeksi. Näistä kahvoista saat tiukan otteen monenlaisten materiaalien kuljetukseen.

Mitkä ovat imukuppinostimien edut?

  • Materiaalit, kuten lasi, peilit tai metalli, voidaan kuljettaa mukavasti.
  • Imukuppien voimakas alipaine tarjoaa ihanteellisen työturvallisuuden.
  • Ergonomisesti muotoillut kahvat tarjoavat tukevan otteen noston ja kuljetuksen aikana.

Aina kun tarvitset apuvälineitä lasien, metallilevyjen tai suurten peilien kuljetukseen, imukuppinostin työkalusteiden valikoimastamme on oikea valinta!

Mihin imukuppinostimia käytetään?

Alipainenostin sopii hyvin sekä vaaka- että pystysuoriin pintoihin tarttumiseen. Käyttämällä nostimen vipua voit irrottaa imukupit kappaleista aivan yhtä kätevästi kuin sen niihin kiinnititkin. Alipainenostimen imukupit eivät myöskään jätä nostettaviin pintoihin ikäviä jälkiä. Innovatiivisen rakenteensa ansiosta modernit lasinostimet ovat erittäin kevyitä. Siksi lasinostimen oma paino ei lisää koko kuorman painoa merkittävästi. Tästä kevyestä rakenteesta huolimatta lasinostimet jaksavat nostaa raskaitakin kuormia. Maksimikuormitettavuus vaihtelee kuitenkin malleittain imukuppien määrän ja koon mukaan. Esimerkiksi kahden imukupin kätevät alipainenostimet kantavat jopa 100 kg maksimikuorman. Koska nämä nostimet ovat erityisen pieniä ja kompakteja, kulkevat ne kätevästi mukanasi esimerkiksi pakettiautossa tai työkalulaukussa.

Imukuppien erityisen korkea nostokyky on seurausta niihin käytetyistä laadukkaista materiaaleista. Tunnettujen merkkiemme imukuppikahvat on valmistettu vain parhaita materiaaleja ja moderneimpia tuotantoprosesseja käyttäen. Tuloksena on valikoima erityisen kestäviä ja turvallisen kuljetuksen mahdollistavia imukuppikahvoja. Suurin osa malleistamme on valmistettu alumiinista, sillä se on kestävyytensä ja keveytensä vuoksi ihanteellinen materiaali imunostimille. Laadukas imunostin kestääkin myös kosteissa ympäristöissä työskentelyä.