Trustpilot

Satulatuoli

Miksi satulatuoli?

Tämä ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä: Istumme liikaa. Olet varmaan lukenut netistä ja lehdistä artikkeleita liiallisen istumisen vaaroista. Tällaiset artikkelit kuvaavat ongelmaa, joka vaivaa suurta osaa väestöstä. Jatkuva istuminen on kuitenkin yksi helpoimmin vältettävistä riskitekijöistä, jotka johtavat sydän- ja verisuonitauteihin, liikalihavuuteen sekä selkä- tai nivelkipuihin. Säännöllisen jaloittelun lisäksi myös tavallasi istua on tärkeä rooli tällaisten sairauksien ehkäisemisessä. Monelle paljon toimistotyötä tekevälle satulatuoli voi olla ratkaisu edellä kuvattuihin ongelmiin. Lukemalla eteenpäin saat selville, miksi näin on, millaisia satulatuoleja on olemassa ja mihin sinun tulee kiinnittää huomiota valitessasi juuri sinulle sopivinta satulatuolia.

Onko satulatuoli hyvä selälle?

Satulatuolit ja satulajakkarat jäljittelevät – kuten nimestä voi päätellä – ratsastajien dynaamista istuma-asentoa satulassa. Niiden erityinen muotoilu edistää aktiivista istuma-asentoa ja tarjoaa siten seuraavia etuja:

· Selkäranka säilyttää luonnollisen S-muotonsa, mikä keventää selän ja erityisesti välilevyjen rasitusta sekä ehkäisee virheellisiä istuma-asentoja.

 • Kehon paino jakautuu istuessa tasaisemmin, jolloin lantion alueelle kohdistuva paine kevenee.
 • Ylävartalo pysyy ryhdikkäänä ja keskivartalon lihakset aktiivisina. Pienentää niskan jännitystä ja varmistaa hyvän verenkierron sekä syvän palleahengityksen.
 • Pystyasento antaa elimille enemmän tilaa ja ruoansulatuskanavaan kohdistuu vähemmän painetta.
 • Hyvinvointi ja keskittymiskyky lisääntyvät ja säilyvät koko päivän ajan.

Huolimatta satulatuolien lukuisista terveysvaikutuksista on säännöllinen liikkuminen silti välttämätöntä. Tämä on kuitenkin mahdollista ottaa osaksi jokaista työpäivää: pieni jaloittelu puhelun aikana, säännöllinen venyttely tai seisomapöydän ääressä työskentely ovat pieniä muutoksia, joilla on kuitenkin huomattava vaikutus yleiseen terveyteen ja hyvinvointiin.

Kenelle satulatuolit sopivat?

Satulatuoleista on hyötyä kaikissa ammateissa, joissa suurin osa työpäivästä kuluu istuen. Tällainen erityinen tuolin muotoilu on tuttu näky esimerkiksi terveyskeskuksissa, hammaslääkäreissä tai fysioterapeutin vastaanotolla. Positiivisten terveysvaikutusten ansiosta satulatuoleja käytetään kuitenkin yhä enemmän myös muilla aloilla, kuten kauneushoitoloissa ja kampaamoissa. Tässä pieni yleiskatsaus tyypillisimmistä satulatuolien käyttökohteista:

 • Käyttö kotona: home-office, koulutyöt, tietokoneella työskentely ja käsityöt
 • Käyttö palvelualalla: kampaamot, kosmetiikkapalvelut, pedikyyri- ja hierontastudiot sekä toimistot

· Käyttö terveydenhuollossa: terveyskeskukset, hammaslääkärit ja fysioterapeutin vastaanotot

 • Teollisuus: kokoonpano- ja huoltotyöt sekä laboratoriot

Ergonomisesta satulatuolista on hyötyä lähes kelle tahansa, mutta ne sopivat erityisen hyvin henkilöille, jotka:

 • Ovat kiinnostuneita yleisterveytensä parantamisesta
 • Kärsivät selkäkivuista tai muista liiallisen istumisen aiheuttamista vaivoista
 • Haluavat työskennellä joustavasti ja keskittyneesti

Satulatuoli selkänojalla tai pyörillä onkin siis yksinkertainen ja edullinen tapa tehdä istumisesta ergonomisempaa monilla aloilla ja monille ihmisille.

Mikä satulatuoli sopii minulle?

Satulatuoleja ja satulajakkaroita löytyy paljon erilaisia. Eri mallien laatu ja hinta voivat vaihdella hyvinkin paljon. Seuraavasta osiosta saat selville, mihin sinun tulee kiinnittää huomiota satulatuolia hankkiessasi, jotta valitset juuri sinulle sopivan mallin:

1. Satulatuoli vai satulajakkara?

Ensin periaatepäätös: satulajakkara vai satulatuoli? Käytännössä satulatuoli on selkänojalla varustettu satulajakkara. Pieni satulatuoli on usein joustavampi ja helpommin liikuteltava kuin suurempi malli. Satulatuoli selkänojalla tarjoaa kuitenkin rennomman istuma-asennon, mikä on kokopäiväisen istumisen yhteydessä erittäin selkäystävällistä. Molemmille malleille on kuitenkin yhteistä, että ne edistävät terveyttä ja hyvinvointia. Satulajakkaroiden pieni etu on kuitenkin se, että ne tukevat aktiivista istumista lähes huomaamattasi.

2. Nämä ominaisuudet ovat välttämättömiä laadun ja mukavuuden kannalta

Kun valitset satulatuolia pyörillä, kiinnitä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin ja toimintoihin:

 • Hydraulisesti säädettävä satula helpottaa oikean istuinkorkeuden asettamista
 • Leveä jalusta lisää vakautta ja turvallisuutta

· Pehmeästi ja hiljaisesti pyörivät pyörät takaavat hyvän liikkuvuuden

 • Istuin on valmistettu helposti puhdistettavista materiaaleista
 • Tukeva runko – esimerkiksi kromatusta teräksestä valmistettu – takaa pitkän käyttöiän

Kromirunkoiset satulatuolit vedenpitävällä verhoilulla täyttävät erityisesti terveydenhuoltoalla vaaditut korkeat hygieniastandardit. Kaikilla näillä ominaisuuksilla varustettujen tuotteiden lisäksi löydät valikoimastamme malleja myös seuraavilla lisävarusteilla:

 • Satulatuoli käsinojilla
 • Satulatuoli jalkatuella

Näissä lisävarusteissa yhdistyvät ergonominen työskentelyasento ja rasitusta ehkäisevät lisävarusteet. Lisäksi ne helpottavat satulatuolissa istumiseen totuttelua. Mitä muuta sinun tulisi huomioida satulatuolia valitessasi? Lue eteenpäin ja ota selvää!

Miten istua oikein?

Huonot uutiset ensin: satulatuolissa istumiseen totuttelu voi kestää jonkin aikaa. Tämä johtuu pääasiassa uudesta istuma-asennosta, joka on hyvin erilainen kuin tavallisessa tuolissa. Seuraamalla ohjeitamme varmistat, että istut oikein tuntemattomasta asennosta huolimatta:

 • Asettaaksesi optimaaliset säädöt pidennä satulatuolin enimmäiskorkeutta ja laske sitä sitten, kunnes jalkapohjasi asettuvat lattialle tasaisesti. Ylävartalon ja jalkojen, kuten myös polvien kulman tulisi olla 90° sijasta 130°.

· Korotetun istuma-asennon vuoksi monien toimistopöytien vakiokorkeus ei useinkaan riitä satulatuolilla istuessa. Sopivan työskentelykorkeuden saavuttamiseksi voit käyttää joko korkeussäädettävää kirjoituspöytää tai edullista näyttökoroketta.

 • Sen sijaan, että asettaisit jalkasi tuolin eteen tavalliseen tapaan, aseta ne tuolin vasemmalle ja oikealle puolelle.
 • Parhaan mukavuuden takaamiseksi istu tuolissa mahdollisimman takana.

Tutustu physan satulatuolien ja selkänojatuolien malleihin eri väreissä expondolla ja vakuuta itsesi ammattimaisesta laadusta, joka on valmistettu kestävistä materiaaleista ja työstetty täydellisesti. Tilaa ergonominen satulatuoli tai -jakkara toimistolle, salonkiin tai kotiin jo tänään ja hyödynnä ilmainen toimitus, lyhyet toimitusajat ja ensiluokkainen palvelu. Vaihtoehtoisesti selaa myymäläämme ja inspiroidu tyylikkäiden toimistokalusteiden valikoimastamme ja ergonomisista työpistetarvikkeista.