Trustpilot

Letkupihdit

Käyttämällä letkupihtejä automekaanikko voi ammattimaisesti irrottaa erilaisia letkuja moottorista. Monissa korjaustöissä on välttämätöntä, että mekaanikko voi puristaa kiinni jarrunesteen, jäähdytysnesteen tai polttoaineen letkut voidakseen työskennellä siististi ja turvallisesti. Ammattilainen käyttää tähän tarkoitukseen erityisiä letkunkiristinpihtejä. Tätä autotyökalua käytetään sekä autoalan ammattikorjaamoissa että harrastajien verstailla, ja se kuuluu nykyään jokaisen mekaanikon perusvarusteisiin.

Mihin letkupihtejä käytetään?

Monet korkealaatuisten ammattilaitteiden valmistajat tarjoavat nyt letkunkiristinpihtejä sarjana. Näihin sarjoihin kuuluu useita erikokoisa letkupihtejä, joilla mekaanikot voivat puristaa turvallisesti eri vahvuisia letkuja. Letkunkiristinpihtien erikoisrakenteen ansiosta niillä voi puristaa kiinni esimerkiksi moottorin tai pesukoneen letkut niitä vahingoittamatta. Myös puutarhaletkujen kanssa työskentely onnistuu letkupihdeillä. Toinen letkupihtien selkeä etu on niiden lukitusmekanismi. Salpamekanismin avulla mekaanikko pystyy milloin tahansa lukitsemaan pihdit. Salpa kytkeytyy automaattisesti, kun mekaanikko puristaa letkupihdit kiinni. Kun pihdit on lukittu, ne pysyvät letkussa kiinni puristettuina, ja mekaanikko voi jatkaa työskentelyä moottorin parissa. Lisäksi letkupihdeissä on erityisesti suunnitellut leuat, jotka puristavat letkun kiinni turvallisesti, luotettavasti ja hellävaraisesti.

Mitkä ovat letkunkiristinpihtien edut?

  • Letkujen varma kiinnitys vahingoittamatta niitä.

  • Automaattinen salpamekanismi lukittuu heti, kun käyttäjä puristaa pihdit kiinni.

  • Pihtien leuat puristavat letkut kiinni turvallisesti ja hellästi.

Hanki letkupihtisarja ja sinulla on aina sopivan kokoiset letkupihdit käytettävissä. Tällaisella sarjalla mekaanikolla on työkalut kaikenkokoisille letkuille, ja hän voi näin suorittaa monenlaisia korjaus- ja huoltotöitä moottoreille.

Kiristinpihdit ovat korvaamaton apuväline korjaamolla

Monet ajoneuvojen moottoreihin tehtävät huoltotyöt ovat mahdollisia vain, jos mekaanikko irrottaa ensin erinäisiä moottorin letkuja. Kuten erityiset männänrengaspihdit , myös letkunkiristimet ovat nykyään jokaisen korjaamon perusvarusteita. Letkupihtien koosta riippuen mekaanikko voi avata leuat eri leveyksille. Suuremmissa malleissa ei ole harvinaista, että pihtien leuat avautuvat jopa 60 mm. Jotta ote pihdeistä on varmasti pitävä, valmistajat varustavat letkunkiristinpihdit kahvalla, jossa on erityisen liukumaton profiili. Näin letkunkiristyspihdit pysyvät kädessä tukevasti ja varmasti. Varmistaakseen, että pihdit kestävät rajoituksetta ammattikorjaamojen suuria kuormituksia, valmistajat käyttävät työkaluihinsa vain parhaita materiaaleja. Laadukkaat pihdit on valmistettu tukevasta ja kestävästä ruostumattomasta teräksestä ja tarjoavat siksi uskomattoman pitkän käyttöiän.

Mekaanikko voi helposti vapauttaa letkunkiristimen salpamekansimin työskentelyn jälkeen käyttämällä erityistä vapautuskytkintä. Näin letkupihdit päästävät nesteen virtaamaan letkussa jälleen vapaasti. Monissa malleissa kiristysleuat ovat liikuteltavissa. Näin letkupihdit voidaan kiinnittää moniin erikokoisiin letkuihin. Pihdit kiinnittyvätkin letkuihin aina lujasti ja varmasti, niitä kuitenkaan vaurioittamatta.