Trustpilot

Kivisaha

Kivisaha on nykyään korvaamaton työväline kaikissa rakennusprojekteissa. Niin ammattilaiset kuin harrastajatkin voivat leikata kivisahalla monia erilaisia tiiliä, laattoja ja muita kivimateriaaleja. Kivimateriaaleille tarkoitetut sirkkelit omaavat korkeat turvallisuusstandardit, ovat erityisen tarkkoja ja niitä on helppo käsitellä. Nykyaikaisella kivisahalla hankalimmatkaan leikkaukset eivät enää tuota ongelmia. Tästä kategoriasta niin ammattilaiset kuin harrastelijat löytävät monia laadukkaita kivisahoja erilaisilla suorituskykyominaisuuksilla.

Kivisaha ammatti- ja harrastuskäyttöön

Modernit kivisahat on periaatteessa suunniteltu ns. märkäleikkurin muotoon. Kivisahassa on vesisäiliö ja vedenotto, jotka syöttävät jatkuvasti vettä sahanterälle käytön aikana. Tämän seurauksena laitteet estävät liiallisen pölyn muodostumisen sahattaessa , ja samalla kivisahan terä jäähtyy jatkuvasti. Lisäksi pöytäsahan vedensyöttö edistää tarkkuutta kiviä leikatessa. Timanttiterää pyörittää voimakas sähkömoottori, joka teho näissä suurissa laitteissa on huomattava. Mallista riippuen jopa 2 000 wattia tai enemmän ei ole harvinaista. Näin tehokkaassa kivisahassa myös terän pyörimisnopeus on erittäin suuri. Tämän johdosta käyttäjä saavuttaa erityisen siistit ja tarkat leikkaustulokset. Moderni timanttisaha on pohjimmiltaan suunniteltu pöytäsahaksi. Tämä tarkoittaa, että käyttäjä voi asettaa kiven sahapöydälle, säätää sahanterän kallistuksen haluamaansa kulmaan ja ohjata kiven terälle mukavasti ja tarkasti.

Mitkä ovat kivisahan edut?

  • Moderni kivisahakone toimii märkäleikkaustekniikalla.

  • Tarkat leikkaukset vapaasti säädettävän sahanterän kallistuksen ansiosta.

  • Kivisahan korkea suorituskyky takaa mukavan ja siistin työskentelyn.

Tunnettujen merkkien eri laitteet eroavat toisistaan ensisijaisesti sähkömoottorin suorituskyvyn osalta. Ammattilaiset suosivat kivisahoja, joiden teho on 2 000 wattia tai enemmän. Harrastuskäyttöön riittää hyvin 1 000 - 1 500 watin kivisaha.

Miten kivisahalla leikataan tiiliä?

Kivisahan korkean suorituskyvyn ansiosta käyttäjä voi helposti leikata kaikentyyppisiä kiviä sekä betonia, tiiliä, marmoria ja monia muita kivimateriaaleja. Märkäleikkaavan kivisahan timanttilaikka leikkaa kivet erittäin tarkasti. Puhtaat leikkaukset ovatkin erityisen tärkeitä etenkin rakennusteollisuudessa. Vain näin muurarit, kattotyömiehet ja laatoittajat pystyvät tekemään siistiä ja ammattimaista työtä. Sahojen märkäleikkuupöytä tukee laitteiden leikkaustarkkuutta ja käyttäjän työskentelymukavuutta. Käyttäjä voi asettaa myös maksimileikkaussyvyyden sekä halutut leikkauskulmat. Kivisahan timanttiterän voi vaihtaa muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä. Vesijäähdytyksen ansiosta terien kuluminen on erittäin vähäistä. Jokainen terä kestääkin käytössä pitkään.

Moderni sähkökäyttöinen kivileikkuri tarjoaa ihanteellisen liikkuvuuden. Valmistajat asentavat monien mallien jalkoihin pyörät. Näiden pyörien avulla käyttäjä voi helposti siirtää kivisahan toiseen työpisteeseen. Kivimateriaalille tarkoitettujen sahojen käyttö on uskomattoman yksinkertaista ja suoraviivaista jopa maallikolle. Lukuisat turvalaitteet varmistavat, ettei käyttäjä vahingoita itseään kiviä leikatessaan. Laadukkaat sähkötyökalut ovat nykyään rakennusalalla korvaamattomia. Laadukasta kivisahaa kaipaava työmies löytää taatusti ihanteellisen mallin tästä kategoriasta.