Trustpilot

Vedenpehmennin

Miten kova vesi voidaan muuttaa pehmeämmäksi?

Vesi on olennainen osa elämäämme. Tarvitsemme sitä juomiseen, ruoanlaittoon, peseytymiseen ja myös erilaisten kodinkoneiden, lämmitysjärjestelmien ja muiden laitteiden käyttöön. Käyttämällämme vesijohtovedellä on kuitenkin sen laadusta riippuen eri kovuusasteita. Veden kovuusasteen säätelemiseksi ja optimoimiseksi ammattimaiset kalkinpoistojärjestelmät pehmentävät vettä automaattisesti – paras vedenpehmennin juuri sinulle löytyykin helposti laajaan valikoimaamme tutustumalla.

Olipa kyseessä oma kotitalous, kokonainen kerrostalo, toimisto, yritys, ravintola tai hotelli – laadukas vedenpehmennin tarjoaa pehmeämpää, terveellisempää ja maukkaampaa juomavettä missä tahansa. Lisäksi vedenpehmentimistä on saatavilla myös liikuteltavia malleja ulkona käytettäväksi tai mukaan reissuun. Laajasta vedenpehmentimien valikoimastamme löydät monenlaisia malleja eri käyttötarkoituksiin.

Mikä on paras vedenpehmennin minulle?

Monet kuluttajat ovat nykyään kiinnostuneita kovan veden vaikutuksista. Pehmeän veden etuja arvostetaan paitsi yksittäisissä kotitalouksissa myös yrityksissä ja julkisissa tiloissa. Eri käyttötarkoituksiin on olemassa erilaisia vedenpehmentimiä, jotka eroavat ensisijaisesti mitoiltaan ja kapasiteetiltaan – pienistä suuriin. Mutta mikä sitten on parhaan kokoinen vedenpehmennin juuri sinulle?

Suuret vedenpehmentimet ovat ihanteellisia, kun taloudessa asuu monia ihmisiä tai kun kokonainen rakennus on liitettävä vedenpehmennysjärjestelmään. Myös monenlaiset putkistot ja laitteet voivat hyötyä suuresta vedenpehmentimestä. Jos taas vedenkäyttäjiä on vähän ja vesiputket tai laitteet ovat pienikokoisia, on pieni vedenpehmennin riittävä – myös silloin, kun kyse on esimerkiksi vain kahvin keittämisestä tai kuumavesiannostelijan käytöstä.

Kalkinpoistojärjestelmät kerrostaloissa

Vedenpehmennysjärjestelmien eri mallien joukossa on myös järjestelmiä, jotka on suunniteltu erityisesti kerrostalojen käyttöön. Nämä järjestelmät mahdollistavat huomattavasti suuremman virtausnopeuden, ja ne on myös varustettu suuremmalla suodatinytimellä. Niiden avulla kalkitonta vesijohtovettä riittää moniin huoneistoihin samanaikaisesti. Tämän vuoksi kotitaloudet, toimistot ja kaupat voivat hyötyä näistä tehokkaista vedenpehmennysjärjestelmistä!

Kerrostaloon sopiva vedenpehmennysjärjestelmä on helppo asentaa ja lähes huoltovapaa automaattisen regenerointitilan ansiosta. Lisäksi vedenpehmennysjärjestelmät ovat helppokäyttöisiä ja voit konfiguroida ne tarpeidesi mukaan. Integroitu automatiikka pitää huolen järjestelmän säädöistä ja takaa häiriöttömän toiminnan. Jos haluat parantaa vesijohtoveden lisäksi myös huoneilman laatua, voit ottaa vedenpehmennysjärjestelmän rinnalle käyttöön otsonaattorin , joka poistaa ilmasta tehokkaasti epämiellyttäviä hajuja.

Kompakti vedensuodatin kotiin

Vedensuodatin tarjoaa lukuisia käyttömahdollisuuksia kodissasi. Jotta sinun ei kuitenkaan tarvitsisi asentaa erillistä järjestelmää jokaiseen käyttötarkoitukseen, kompaktit vedensuodattimet tarjoavat kotiisi universaalin ratkaisun. Ottamalla käyttöön tällaisen vedensuodattimen pidät huolen siitä, että putket tai lämmitysjärjestelmät eivät pääse kalkkeutumaan. Lisäksi voit käyttää kätevän kokoisia vedensuodattimia herkkien pintojen puhdistukseen tarkoitetun veden valmistukseen. Tämä helpottaa huomattavasti esimerkiksi ikkunoiden ja muiden lasipintojen puhdistamista.

Lisäksi kompakti koko tarkoittaa sitä, että voit käyttää järjestelmää myös kotisi ulkopuolella: olipa kyseessä auton maalipinnan puhdistus autotallissa, veneen pesu laiturissa tai juomaveden käsittely telttamatkalla. Liikuteltavat vedensuodattimet voidaan varastoida tilaa säästävästi. Lisäksi niitä on helppo kuljettaa ja voit asentaa ne nopeasti. Tarvitseeko sinun poistaa kalkkisaostumia myös pienemmistä esineistä? Modernit ultraäänipesurit tekevät tämän automaattisesti puolestasi!

Milloin veden pehmentäminen on tarpeellista?

Myös Suomessa on alueita, joissa maaperän kivilajit tekevät pohjavedestä kovaa tai keskikovaa. Veden kovuus voikin vaihdella voimakkaasti alueittain, juuri maaperän geologisten ominaisuuksien vuoksi. Kaupungit ja kunnat ovat usein vastuussa veden pehmentämisestä, mutta joskus vesijohtovesi voi silti olla liian kovaa. Millä veden kovuustasolla oma kalkinpoistojärjestelmä on järkevä hankinta?

Voit arvioida oman vesijohtovetesi kovuusasteen subjektiivisesti: jos vesikalusteisiin ja keittiövälineisiin muodostuu nopeasti kalkkia, ja kuumissa juomissa sekä keitetyissä ruoissa esiintyy kalkkimaisia sivumakuja, on tämä selvä merkki siitä, että vesi on liian kovaa. Lisäksi on olemassa mittaustapoja, joilla voit määrittää tarkasti oman vesijohtovetesi kovuusasteen. Liian kova tai liian pehmeä vesi eivät kumpikaan ole talousvetenä ihanteellisia. Suomessa pehmeänä vetenä pidetään vettä, jonka kovuus saksalaisilla kovuusasteilla on 0 - 5 °dH.

Mikä on vedenpehmentimen toimintaperiaate?

Erilaiset kalkinpoistojärjestelmän käyttävät veden pehmentämiseen erilaisia menetelmiä. Modernit järjestelmät toimivat innovatiivisella käänteisosmoositekniikalla. Tekniikassa tietyt vesijohtoveden sisältämät aineet, kuten magnesium ja kalsium, vaihdetaan natriumioneihin. Prosessi tapahtuu käänteisosmoosilaitteen ytimessä, joka koostuu hartsista ja sitoo poistettavia aineita.

Toisin kuin magnesium- ja kalsiumionit, natriumionit ovat helposti liukenevia eivätkä siksi muodosta kerrostumia. Putket ja vesilaitteet ovat näin suojassa ei-toivottua kalkkeutumista vastaan. Samalla myös juomaveden maku ja laatu paranevat. Tahdotko valmistaa kahvia kalkittomasta vedestä? Tutustu kahvinkeittimien valikoimaamme, ja hanki kaikki tarvitsemasi nautinnollisiin kahvihetkiin.

Onko kalkkipitoinen vesi vaarallista?

Arvostatko terveellistä ja maistuvaa ruokavaliota? Silloin kalkinpoistojärjestelmä on ihanteellinen lisä kotitalouteesi, toimistoosi, yritykseesi, myymälääsi tai ravintolaasi. Kalkinpoistojärjestelmää käyttämällä voit nauttia pehmeämmästä ja terveellisemmästä juomavedestä. Näin teet vesijohtovedestä, samoin kuin kaikista siitä valmistettavista juomista ja ruoista, huomattavasti maukkaampia. Oli kyse sitten teestä, kahvista, pastasta tai keitetyistä vihanneksista – tulet maistamaan eron!

Kalkinpoistojärjestelmä tarjoaa kuitenkin muitakin etuja, sillä sen ansiosta vesiputket ja vettä käyttävät kodinkoneet kalkkeutuvat käytössä huomattavasti vähemmän. Tämä ei ainoastaan pidennä putkistojen ja laitteiden käyttöikää, vaan myös pienentää sähkö- ja energiakustannuksia sekä ehkäisee korjauksista aiheutuvia kustannuksia. Lisäksi kylpyhuoneen kalusteet ja keittiön astiat pysyvät puhtaina kalkkitahroista. Jopa vaatteet pehmenevät näin pesussa huomattavasti, kuten myös hiukset suihkun jälkeen.