Trustpilot

Friteerauskori

Royal Cateringin friteerauskorit on valmistettu laadukkaasta ruostumattomasta teräksestä ja ne sopivat vara- tai lisäkoreiksi Royal Cateringin rasvakeittimiin, jotka löydät verkkokaupastamme. Laadukkaiden materiaalien ansiosta korit kestävät korkeaa kuumuutta ja ovat helppoja ja nopeita puhdistaa käytön jälkeen. Koreja on saatavilla neljää eri kokoa: 8, 10, 13 ja 16 litraa. Osta jo tänään sopiva friteerauskori rasvakeittimeesi ja friteeraat lisäkorilla esimerkiksi ranskalaisia perunoita entistäkin nopeammin ja tehokkaammin.

Friteerauskorin käyttö ja puhdistus

Meiltä löydät varakoreja rasvakeitintäsi varten. Olipa sitten kyseessä 8, 10, 13 tai 16 litran keitin, ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla friteerauskoreillamme voit korvata vanhat korisi tai hankkia varakorin rasvakeitintäsi varten. Saatat myös tarvita ylimääräisen keittokorin säästääksesi aikaa. Kun friteeraat ylimääräistä friteerauskoria käyttäen, säästät aikaa, sillä pystyt jatkamaan paistamista myös toisia koreja pestessäsi. Siten pystyt optimoimaan työskentelyn ja varmistamaan, etteivät friteerauskorisi ja rasvakeittimesi pääse likaantumaan. Lisäkorit sopivat sekä sähkö- että kaasurasvakeittimiimme. Niihin kuuluu ruostumattomasta teräksestä valmistettu kori ja ergonominen, irrotettava kahva.


Irrota friteerauskori keittimestä, kun haluat puhdistaa sen – tai keittimen. Molempiin voit käyttää neutraalia astianpesuainetta. Korin voit tiskata helposti veden alla, keitin kannattaa puhdistaa kostealla liinalla. Puhtaanapito on tärkeää, sillä korin ruuantähteet voivat liata keittimen, ja siitä taas voi olla terveystarkastajalla sanottavaa. Tämän vuoksi Royal Cateringin laitteissa on kiinnitetty erityistä huomiota materiaalien helppoon puhdistettavuuteen.


Ruostumaton teräs on niin hygieeninen materiaali, että friteerauskorejamme kuulee joskus käytettävän muillakin teollisuuden aloilla, kuten tutkimuslaboratorioissa.

Onko öljy vai rasva parempi vaihtoehto rasvakeittimeen?

On tärkeää, että käytät öljyä tai rasvaa, joka kestää hyvin kuumennusta. Voit käyttää esimerkiksi palmuöljyä tai kookosrasvaa friteeraukseen, mutta jos friteeraat yli 180 asteen lämpötilassa, tulisi käyttää kylmäpuristettua öljyä kuten oliiviöljyä tai rypsiöljyä. Uppokeittämiseen voi käyttää myös öljyjä, joissa on omaa makua, kuten maapähkinäöljyä tai seesamöljyä, sillä ne sopivat erityisen hyvin aasialaisten ruokien valmistukseen. Oikeanlainen öljy takaa sen, että ruokien valmistus onnistuu täydellisesti. Sellaista öljyä tai rasvaa, joka ei kestä kuumuutta, ei tulisi käyttää. Niitä ovat esimerkiksi voi tai pellavaöljy. Kuumuutta kestämättömän öljyn käyttäminen on vaarallista, sillä silloin syntyy vaarallista kemiallista yhdistettä, akroleiinia. Lisäksi on tärkeää, että keittorasvassa on mahdollisimman vähän tyydyttymättömiä rasvahappoja, sillä ne hapettuvat kuumennettaessa ja synnyttävät haitallisia yhdisteitä. Kun huomioit nämä neuvot, voit ottaa expondon rasvakeittimet ja friteerauskorit heti käyttöön ja valmistaa herkullisia ruokia.


Onko tarkoituksenasi friteerata kasviksia? Löydät expondolta myös monet vihannesleikkurit, joilla leikkaat tuoreet vihannekset itse. Vai tarjoatko perinteisiä ranskalaisia perunoita hampurilaisten kylkeen? Pikaruokalaite-valikoimastamme löydät muutakin tarpeellista, kuten salamanteri-uunin, jossa voit paahtaa sämpylät. Tutustu valikoimaamme laajemminkin ja tilaa ammattikeittiöösi tarvitsemasi laitteet!