Trustpilot

Riisikeitin

Riisin keittäminen kattilassa isommalle määrälle asiakkaita saattaa olla haasteellista, puhumattakaan riisin pitämisestä lämpimänä sen valmistuksen jälkeen. Expondon verkkokaupasta löydät kuitenkin helposti ratkaisun ongelmaan, sillä valikoimassamme on korkealaatuisia riisikeittimiä, joiden suunnittelussa ja valmistuksessa lähtökohtana ovat olleet kestävien ja laadukkaiden materiaalien lisäksi myös käyttömukavuuden ja keitto-ominaisuuksien maksimointi. Riisikeitinten lisäksi kannattaa tutustua myös muihin ammattitason ravintolalaitteisiimme, kuten wokkaukseen tarkoitettuihin induktiotasoihin. Tilaa riisikeitin ja muut tarvitsemasi laitteet expondon verkkokaupasta ja anna aasialaisten makujen astua keittiöösi!

Riisin oikeaoppinen valmistus

Riisi kuuluu erottamattomana osana japanilaiseen ruokakulttuuriin, ja parhaan lopputuloksen saamiseksi riisinkeittoon kannattaakin ottaa oppia japanilaisesta riisinkeittoperinteestä. Näin ollen riisin valmistukseen kuuluu oleellisena osana riisin pesu, liotus ja höyrytys. Periaatteessa ei olekaan siis kyse riisin keitosta, vaan höyryttämisestä. Expondon riisikeittimellä riisin oikeaoppinen valmistaminen käy helposti. Riisin kypsyttyä se käännellään kuohkeaksi ja annetaan tekeytyä hetki ennen tarjoilua. Oikein keitetty ja kuohkeutettu riisi on miellyttävän tuoksuista ja makuista. Riisinjyvien pitäisi olla pehmeitä, mutta ei ylikypsiä: riisi saa antaa sopivasti puruvastusta hampaille.


Mikäli haluat, voit pestä eli kiillottaa riisin ennen sen kypsentämistä. Tämä tarkoittaa, että riisinjyviä hierotaan kevyesti puhtaassa vedessä, jolloin riisi kiillottuu. Riisiä kannattaa myös huuhdella useammassa vedessä kunnes vesi on kirkasta. Lopuksi riisin annetaan liota vedessä vähintään 15 min ennen keittämistä. Keittämisessä käytetyn veden määrä vaihtelee, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää, että pestyn riisin ja veden suhde on 1:1, eli vettä laitetaan siis saman verran kuin pestyä riisiä. Perinteisesti keitinveteen ei lisätä suolaa tai muita mausteita. Royal Cateringin ja Bartscherin ammattimaiseen käyttöön tarkoitettujen riisikeitinten mukana tulee mitta-astia ja riisilusikka, joilla annostelet sopivan määrän riisiä helposti. Lisäksi toimitukseen kuuluu sekoituskauha, jolla voit pöyhiä valmiin riisin kuohkeaksi.

Riisikeitin suurkeittiön tarpeisiin

Expondon verkkokaupasta löydät jopa XL-kokoisia 12 litran riisikeittimiä, joilla valmistat riisiä jopa 40–60 henkilölle yhdellä kertaa. Korkealaatuisten keittimien ulkokuori on ruostumatonta terästä. Riisikeittimen sisäpuolella on tarttumaton pinnoite, jolloin riisi ei tartu keittoastian seiniin. Mallista riippuen pohjalla voi olla myös silikonisuoja, joka myös estää riisin pohjaan palamisen. Riisin valmistaminen keittimessä on helppoa, eikä vaadi vahtimista kuten kattilassa keittäminen. Kätevä ominaisuus on myös lämpimänäpitotoiminto: Riisikeittimen seinät ovat lämmin vaippa, joka pitää valmistetun riisin tasaisen lämpimänä ja tuoreen makuisena.


Riisikeitinten lisäksi löydät valikoimastamme myös monia muita, korkealaatuisia ravintolalaitteita. Olipa kyseessä sitten ravintola, suurkeittiö, kanttiini tai pikaruokaravintola, löydät kaiken tarvitsemasi yhdestä osoitteesta: expondolta! Esimerkiksi Royal Cateringin ruoan lämpimänä pitoon tarkoitettuja patoja on hinta-laatusuhteeltaan lähes mahdotonta päihittää. Myös Bartscherin liedet takaavat ruuanlaiton sujuvuuden myös suurkeittiön kiireisimpinä tunteina. Onko rasvakeitin ollut harkinnassa? Expondon valikoimasta löydät niitäkin! Osassa kaasuliesi-malleistamme kaasuliesi on yhdistetty sähkö-tai kaasu-uuniin. Tehokkaaseen ruuanlaittoon sopivat myös induktioon perustuvat keittotasomme, jotka menevät kompaktin kokonsa vuoksi pieneenkin tilaan keittiössäsi. Tutustu siis valikoimaamme ja tilaa riisikeitin sekä kaikki muut tarvitsemasi ravintolalaitteet kerralla kätevästi verkkokaupastamme.