Trustpilot

Induktioliesi

Etsitkö keittiöösi näppärää ja tehokasta induktiokeittolevyä, jonka avulla nopeutat ruuanlaittoa huomattavasti? Expondon verkkokaupasta löydät valikoiman laadukkaita ja käyttäjäystävällisiä Bartscherin induktioliesiä. Kompaktit, yhden keittopaikan liedet menevät pieneenkin tilaan keittiössäsi. Mikäli valmistat erityisesti wok-ruokia, kannattaa tutustua myös erityisesti niille tarkoitettuihin wok-keittotasoihin. Induktioliesi on kannattava hankinta, sillä sen käyttö on nopeaa ja turvallista, ja lisäksi säästät huomattavasti sähköä verrattuna perinteisiin liesiin. Tutustu verkkokauppamme valikoimaan ja tilaa tarpeitasi vastaava ja laadukas induktioliesi expondolta!

Induktioliedellä energiatehokkuutta keittiöön

Induktioon perustuvien liesien etuja verrattuna perinteisiin keittolevyihin on niiden nopeus, pienempi energiankulutus ja nopeampi reagointi tehon säätöihin. Induktioliedellä voidaan kuumentaa astioita, joiden pohjassa on magnetoituvaa materiaalia. Astian sopivuuden keittotasolle voi tarkistaa yksinkertaisesti magneetilla: Jos magneetti pysyy astian pohjassa, sopii astia induktioliedelle. Induktiopohjalla varustettuja astioita voi käyttää myös perinteisillä liesillä, joten kaksi erilaista liettä sopivat hyvin myös yhteen keittiöön ja samoilla astioilla käytettäväksi.

Induktioliedessä on merkitty keittoastioiden paikat samaan tapaan kuin keraamisissa liesissä. Vaikka induktiotaso näyttää samanlaiselta kuin muut keraamiset keittotasot, se toimii eri periaatteella. Yleensä keittotasojen pinta kuumenee niin paljon, että niiden päälle asetettu keittoastiakin lämpiää. Induktiolieden pinta taas lämpenee vain hieman, vaikka sille asetettujen kattiloiden pohjan ja sisällön lämpötila nousisi erittäin korkeaksi. Induktioon perustuvan keittotason keskeisin osa on keraamisen tason alla oleva käämi. Korkeataajuuksinen magneettikenttä syntyy, kun käämiin johdetaan virtaa. Magneettikenttä luo keittoastian magnetisoituvaan pohjaan induktiovirran, jolloin molekyylien liike kuumentaa metallin. Pohjasta lämpö siirtyy keittoastiassa kuumennettavaan ruokaan. Kuumennus kohdistuu siis suoraan kattilan pohjaan, joten liesitaso ei lämpene merkittävästi. Niinpä likakaan ei pala tasoon kiinni kuten perinteisiin liesiin. Jos keittoastia ei ole liedellä, keittotaso ei lämpene. Tämän vuoksi induktioliesi on myös paloturvallisuuden kannalta hyvä vaihtoehto.

Jopa puolet vähemmän sähköä

Induktioon perustuvat keittotasot kuluttavat vähemmän energiaa, sillä ruuan kuumennusaika on lyhyt eikä lämpöä mene paljoa hukkaan: Kun lämpö synnytetään suoraan keittoastian pohjaan, sähköenergiaa ei kulu keittoalueen lämmittämiseen. Keittoastian pohjan halkaisijalla suhteessa keittoalueen kokoon ei myöskään ole kovin suurta merkitystä. Perinteisillä keittotasoilla keittoalue ei yleensä toimi tai sen teho laskee, jos käytetty keittoastia on huomattavasti keittoaluetta pienempi. Induktiokeittolevy ei varastoi energiaa samalla tavalla kuin esimerkiksi valurautalevy. Niinpä ruuan kiehuminen loppuu heti, kun levy kytketään pois päältä. Niinpä induktioliesi kuluttaa jopa puolet vähemmän sähköä kuin valurautalevyt.

Valikoimassamme on liesiä sekä muovisella että ruostumattomasta teräksestä valmistetulla ulkokuorella. Keittotaso on joko lasia tai keraaminen Schott-keittotaso. Meiltä löydät myös malleja kosketussäädöillä ja digitaalisella näytöllä. Voisiko kokkaaminen enää mukavammaksi muuttua?
Olipa kyseessä sitten ravintola, kanttiini, tai pikaruokaravintola, expondon verkkokaupasta löydät laadukkaiden induktioliesien lisäksi myös muita keittotasoja. Esimerkiksi kaasulla toimivat liedet edustavat ammattimaisen keittiön huippuvarustusta, ja niitä on saatavilla sekä kaasu- että sähköuunilla varustettuna tai ilman uunia. Meiltä löydät myös sähkökäyttöisiä liesiä useammalla keittopaikalla. Tutustu siis kattavaan ravintolalaitteiden valikoimaamme ja tilaa tarvitsemasi laitteet keittiöösi helposti expondon verkkokaupasta.